mesélünk
Hardy Réka

Hardy Réka a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán végezett, szervezeti kommunikáció szakirányon. 2015-tól kezdődően saját brandépítésbe kezdett, emiatt az influencer marketing már 4 éve jelen van az életében. Napi szinten social média tartalomgyártással foglalkozik, emellett folyamatosan nyomon követi a közösségi média trendeket.

Utazás Szépség Sport FMCG Autó Állat
Tervezz velünk kampányt!
@influencerek.hu
Instagram
Tovább!

Hoztunk nektek 5 tippet, hogy sikeresebbek legyetek az Instagramon.

1. Ki vagyok én?

A profilodra látogatóknak nagy segítséget nyújthat a BIO, ahol maximum 150 karakternyi információt oszthatsz meg magadról. Ha blogod, vagy YouTube csatornád van, akkor itt az ideje, hogy megoszd ezt is a BIO-ban.

2. Vizualitás

Ha más felületen is kommunikálsz, csináld konzisztensen. Alakítsd ki a saját stílusodat és próbálj egységességet sugározni a profilodon.

3. Hashtags

Próbálj meg egy közösséget megszólítani! Ne a legnagyobb, legpopulárisabb hashtageket használd, mert nehéz lesz általuk rábukkani a postodra, mivel emberek milliói használják ezeket másodpercenként. Gondolok itt az #instamood, #instapic, #travel hashtagekre.

A hashtageket rakd a post végére, hogy átlátható legyen a képed üzenete. Saját tapasztalataim alapján a 100.000 találat alatti hashtagek használata a legeredményesebb.

4. Kérdezz bátran a követőidtől a képed alatt!

Ha kommentálnak a képed alá, az növeli az elérésedet. Ha aktívak a követőid, akkor a cégek számára is értékesebb lehetsz, mivel jól mozgatod a követői táborodat. A kommentek által magasabb lesz a képeid elérése is. Az Instagram azt is figyeli, mennyi időt töltenek a képed alatt a felhasználók, azaz mennyire érdekli őket a posztod. 

5. Instagram Stories

Az Instagram storyn keresztül engedhetünk egy kis betekintést a való életünkbe. Itt nem feltétlen az a cél, hogy a tökéletesen megkomponált képeinket megosszuk. Sokkal könnyebb és gyorsabb ide a tartalomgyártás. Legyünk valódiak, eredetiek, vagy akár viccesek. A követőink ezáltal közelebb kerülnek hozzánk, jobban megismernek minket és kötődés is kialakulhat irányunkba, de ez fordítva is igaz. Én már tettem fel takarítós, bakis, vicces storyt. Hatalmas sikere volt :) 

Követőink aktivizálására, figyelmük felhívására már a LIVE videókat is készíthetünk, de akár szavazást is létrehozhatunk, ahol kikérhetjük a véleményüket. A kérdezz-felelek funkciónak köszönhetően, lehetőségünk nyílik az általuk feltett kérdésekre válaszolni. Itt szó szerint bármiről kérdezhetnek, innentől már csak rajtunk múlik, hogy mire fogunk válaszolni.

 

megosztom